“Meer omkijken naar elkaar, kan professionele hulpverlening

“Meer omkijken naar elkaar, kan professionele hulpverlening

Met veel interesse keken we deze week naar het optreden van onze minister Wouter Beke in De Afspraak. In het gesprek over de vaccinatiecampagne moest hij even zijn pet van minister van Welzijn opzetten. ‘Probeer maar eens een psycholoog of een psychiater te pakken te krijgen dezer dagen. Het is bijna ondoenbaar en het wordt alleen maar erger. En we horen dat er nog een lawine op ons af komt’, opperde gastheer Bart Schols. De minister van Welzijn bracht in dat extra middelen worden vrijgemaakt voor de CGGs en de CAWs. ‘Maar zal dat genoeg zijn?’ vroeg Schols zich luidop af. Minister Beke antwoordde: “We moeten durven spreken over het mentale welzijn. Thuis, onder vrienden, op het werk. Dat is de eerste stap. Niet iedereen hoeft in die professionele hulpverlening terecht te komen.” De nagel op de kop, als je het ons vraagt! Maar dat preventief denken vraagt een stevige mentaliteitsverandering.

Lees het volledige artikel hier.

Deel dit bericht
 


Staten-Generaal

van de Geestelijke Gezondheidszorg

20 maart 2021

OnlineVolg ons op twitter!

Twitter feed is not available at the moment.Recent nieuws

Twitter feed is not available at the moment.