“Helft kinderen wacht minstens half jaar”

“Helft kinderen wacht minstens half jaar”

De helft van de kinderen met psychische problemen moet minstens een half jaar wachten op hulp – De Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg en de Leerstoel Public Mental Health (UAntwerpen) hebben de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg voor het eerst in kaart gebracht. Volwassenen en vooral ook kinderen blijken lang te moeten wachten, zelfs in crisissituaties. Professor Kris Van den Broeck (UAntwerpen): “Je zegt toch ook niet tegen een kankerpatiënt: “Het is ernstig, kom binnen drie maanden eens terug”? TEJO, een organisatie waar tieners gratis en anoniem terechtkunnen voor psychische bijstand, krijgt intussen meer volk over de vloer, vaak met zware klachten. Omdat er elders geen plaats is. Om de noden te lenigen maakt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) 112 miljoen euro versneld vrij.

Lees het verslag op vrtnws hier.

Herbeluister de reportage van Radio1 hier.

Deel dit bericht
 


Staten-Generaal

van de Geestelijke Gezondheidszorg

20 maart 2021

AntwerpenRecent nieuws