De geestelijke gezondheidszorg roert zich en vraagt meer middelen

De geestelijke gezondheidszorg roert zich en vraagt meer middelen

Er beweegt wat in de sector van de geestelijke gezondheidszorg. En we zullen het geweten hebben. Vorige vrijdag nog kwam de Oxford professor David Clark de schitterende resultaten van de uitgebreide aanwezigheid van toegankelijke psychotherapie in het Verenigd Koninkrijk toelichten. Ook werd bij die gelegenheid een open brief op initiatief van socioloog en ervaringsdeskundige Peter Kraewinkels overhandigd aan de aanwezige politici (zie www.mentaalwijs.be). En donderdag was het verzamelen geblazen in Antwerpen voor de eerste ‘Staten-Generaal’ van de geestelijke gezondheid, waar de zorgverleners, experten, beleidsmakers, en ervaringsdeskundigen mekaar ontmoetten om een agenda op te stellen voor de toekomst. 

Lees het volledige opiniestuk vindt u hier.

Deel dit bericht
 


Staten-Generaal

van de Geestelijke Gezondheidszorg

14 maart 2019

AntwerpenRecent nieuws