Jeroen

Jeroen

Ik ben alleenstaand en woon in een appartement in een stadje waar ik geen contacten heb. Mijn ouders hebben mij gevraagd of ik bij hen wil intrekken gedurende deze corona-periode, en dat doe ik dus.

We hebben een Duitse herder thuis, dus ik ga gemiddeld 2 tot 3 x per dag wandelen als ik kan.

Mijn vrijwilligerswerk is gesloten omwille van de Covid-19-maatregelen. En daar heb ik het héél moeilijk mee, omdat ik graag samenwerk met mijn fantastische collega’s en de verschillende bezoekers. Deze job gaf mij voldoening, gaf mij een gevoel van een bijdrage te kunnen leveren, nuttig te zijn. Ik hielp er anderen, kreeg inzicht in wat moeilijk voor mij was, kon er groeien en mezelf ontplooien… maar dat valt plots weg.

Ik ben in een diepe put gevallen. 

Waar ik me aan optrek, is dat ik mijn ouders in mijn buurt heb, en dat ik nog kan telefoneren met mijn familie.

Ik heb misschien de luxe om nog 1 x per week mijn huisarts te kunnen zien, en 1 x per week mijn psychiater. En dan ga ik ook 1 x per week naar mijn appartement om mijn post op te halen, met de bus. Mijn psychologe en diëtiste zie ik twee-wekelijks, via zoom. De boodschappen doe ik samen met mijn moeder. Voor mij zijn dit essentiële verplaatsingen en contacten.

Het gaat momenteel redelijk, hoewel ik soms voel dat ik op het randje van een crisis balanceer. Ik heb me al een paar keer herpakt, maar bij hevige stress kan ik last krijgen van hallucinaties. Dat was lang geleden…

Ik merk ook dat ik weer obsessief met mijn eten en gewicht bezig ben, en dat is niet goed. Gelukkig heb ik geen weegschaal in huis.

Ik weet dat ik eigenlijk in een wat luxere positie zit omdat ik nog steeds ambulant terrecht kan bij mijn huisarts en psychiater. Ik hoop dat anderen ook de nodige kanalen hebben, of dat telefonisch of digitaal contact voor hen momenteel volstaat.

Deel dit bericht
 


Staten-Generaal

van de Geestelijke Gezondheidszorg

20 maart 2021

AntwerpenRecent nieuws

 • Kaat
  Ik ben Kaat, 42 jaar en run een gezin van 5. Ik heb […]
 • Brigitte
  Bij de start van de coronamaatregelen ben ik vanuit […]
 • Jeroen
  Ik ben alleenstaand en woon in een appartement in een […]
 • Julie
  Een (groot)moeder over social distancing voor […]
 • Marleen
  Marleen, Mama van een dochter met autisme: Bij het […]