Ilse

Ilse

Ik zag de afdeling waar ik verbleef plots in lockdown gaan zonder nog enig therapie-aanbod. We mochten zelfs niet meer wandelen op het terrein, hadden enkel de letterlijk ommuurde koer ter beschikking. Verschillende ernstige zelfmoordpogingen op  de afdeling volgden naast een voortdurend uitagerend crisisgedrag bij zowat elke patiënt. Ik liet me meerdere keren isoleren en sederen om dit aan te kunnen maar het ging niettemin van kwaad naar erger bij mij. Sinds begin vorige week ben ik tegen advies op ontslag gegaan terwijl de verpleegkundigen op de afdeling enkel wisten te beamen dat ik er resoluut op achteruit ging. Ik stel het op het moment vrij goed na de traumatiserende weken in opname, maar de beelden van zich suïciderende mede-patiënten blijven me achtervolgen. Ambulant word ik nauwelijks opgevolgd.

Deel dit bericht
 


Staten-Generaal

van de Geestelijke Gezondheidszorg

20 maart 2021

AntwerpenRecent nieuws

 • Kaat
  Ik ben Kaat, 42 jaar en run een gezin van 5. Ik heb […]
 • Brigitte
  Bij de start van de coronamaatregelen ben ik vanuit […]
 • Jeroen
  Ik ben alleenstaand en woon in een appartement in een […]
 • Julie
  Een (groot)moeder over social distancing voor […]
 • Marleen
  Marleen, Mama van een dochter met autisme: Bij het […]